Interesse ?

De DOWNS CropVision is een optische sorteermachine van de nieuwe generatie voor ongewassen aardappelen. Uitgerust met de laatste technologische innovaties, maakt de DOWNS CropVision® een kwalitatieve sortering van de aardappelen mogelijk vóór de opslag aan hoge snelheid (tot 100 t/u).

De DOWNS CropVision® is uitgerust met industriële camera’s gekoppeld aan een algoritme van kunstmatige intelligentie. Deze unieke en gepatenteerde combinatie maakt het mogelijk om het hele oppervlak van het product te scannen (360°) voor een preciezer classificatie over kwaliteit:

Kluiten
Stenen
Ongewenst vreemd materiaal
Goede aardappelen
Groene aardappelen
Gesneden aardappelen
Rotte aardappelen
Misvormde aardappelen
Aardappelen met scheurtjes

De DOWNS CropVision® heeft drie afvoerbanden voor de aardappelen: een eerste afvoerband voor de goede aardappelen, een tweede afvoerband voor het ongewenste vreemde materiaal en een derde afvoerband voor de aardappelen 2de categorie. Volgens de criteria van de gebruiker zullen de vingers het product uitwerpen naar de goede afvoerband.

Dankzij de 360° graden zicht scan van elke aardappel zal de grebruiker precieze informatie hebben over de aardappelen opgeslagen, bijvoorbeeld de afmetingen of de kwaliteit van de aardappelen voor elke partij.

Het is gemakkelijk om de DOWNS CropVision® te gebruiken dankzij een aanraakscherm. Hij kan in de ontvangstbunkers en stortbakken tot 2800 mm breed van DOWNS ingebouwd worden. Zoals de andere oplossingen van DOWNS is de optische sorteermachine ontwikkeld om de schade op het product te verminderen dankzij een beperkte valhoogte tussen de twee transportbanden.

Deze optische sorteermachine van de nieuwe generatie is de oplossing voor terugkerende problemen aangetroffen vóór de opslag: beschikbaarheid van het personeel, kwaliteit van de sortering, economische rentabiliteit, voedselveiligheid en milieueffecten.